Bugün

Özgür Çek'ten VIP açıklamalar

03 Ocak 2018 - 20:10
TAKİP ETTAKİP ET
Çaykur Rizespor’un 26 yaşındaki başarılı sol beki Özgür Çek, Bein Sport Haber kanalında yayınlanan “VIP” programına konuk oldu.

Rize’yi çok sevdiğini ve görmeyen herkesin Rize’yi mutlaka görmesi gerektiğini söyleyen Özgür, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyleyerek bu yolda taraftarların kendilerini yalnız bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Tek yakındığımız olay taraftarımız

Rize, doğası, havası, denizi ve iklim olarak çok güzel bir şehir. Çayı da çok seven biriyim. Rize insanı da çok sıcak insanlar ve bizler dışarı çıktığımızda bu sıcaklıklarını bizlere gösteriyorlar. Takım arkadaşlarımızla tek yakındığımız olay taraftarımızın bize çok fazla destek olmaması. Umarım çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmazlar.

Taraftarımızın desteği çok önemli

Rize’de taraftarımızın stada gelmemesi noktasında kimle konuşuyorsam, herkesin farklı bir sebebi oluyor. Sonuç ne olursa olsun, geçen sezon Süper Ligden düşen ve bu sene hedefi tekrar Süper Lige çıkmak olan bir Çaykur Rizespor var. Başkanı, hocayı ya da futbolcuyu sevmeyebilirler ama şehirlerini seviyorlarsa, taraftarların şehirlerine sahip çıkması taraftarıyım. İkinci yarıda içerde 9 tane maçımız var ve bu maçları kazandığımız taktirde çok ciddi avantaj yakalayarak şampiyon olabileceğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden taraftarımızın desteği çok önemli. Çünkü her zaman 1 puan önde başlıyorsunuz. Umarım ikinci yarıda bu desteği arkamıza alırız. Rize şehrini ve halkını daha fazla mutlu etmek bizi de mutlu edecektir. Bize inanan insanlarla inşallah o sevinci hep birlikte yaşamış oluruz.

Katkım olursa ne mutlu bana

Bu ligde gerçekten ekmek aslanın ağzında. İçeride de kolay kazanılmıyor, dışarıda da kolay kazanılmıyor. Bu noktada da özellikle içeride oynadığımız maçlarda taraftarın devreye girmesi gerekiyor. Biz de taraftarımızın ikinci yarıda tribünleri doldurmasını istiyoruz. Bizim şampiyon olmamızı, şehirlerinin başarılı olmasını istiyorlarsa bizim yanımızda olmaları gerekiyor. İnşallah hep birlikte Rizespor’u yeniden Süper Lige taşırız ve benim de bunda katkım olursa ne mutlu bana.

Devreyi iyi bir noktada tamamladık

Sezon başında eski yönetimimiz kadroyu koruyarak lige başlama kararı aldı. Lige dörtte dört yaparak başladık. Tabii lige dörtte dört yapıp başlayınca beklentiler de arttı. Bu sonuçların ardından Çaykur Rizespor’un kamuoyunda hiç kaybetmeden Süper Lige çıkacağı söylendi. Ama biz bu ligin o kadar kolay olmadığını zaten biliyorduk. Ankaragücü maçıyla ilk mağlubiyetimizi aldık. O bize bir ders oldu aslında ama üst üste darbeler alınca hoca değişikliğine gidildi. Tabii zor takımlar var, herkes kolay kolay kimseye puan vermiyor. İbrahim Hocanın gelmesiyle onun heyecanı birkaç hafta sonra bize de yansıdı. Devreyi de 31 puanla iyi bir noktada tamamladığımızı düşünüyorum.

Gaziantepspor maçı bizi yaraladı

İlk yarıda en içimi acıtan maç Gaziantepspor maçı oldu. Belki de kaybedebileceğimiz bir maç olacaktı ama golsüz berabere kaldık. Orada kaybettiğimiz 2 puan şu an olsaydı liderle aramızda bir puan fark olacaktır. Diğer rakiplerimize baktığımızda hepsi Gaziantepspor’dan 3 puan aldı. Bizim orada bıraktığımız 2 puan bizi gerçekten yaraladı. Umarım ikinci yarıda, orada bıraktığımız 2 puanı içerde ve dışarıda rakiplerimizden alarak hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşırız.

Play-Off stresine girmek istemiyoruz

Sezon sonunda bizim direk birinci ya da ikinci sıradan üst lige çıkacağını düşünüyorum. Bizimle beraber ikinci adayım ise Giresunspor. Ankaragücü’nün de zorlayacağını düşünüyorum. Diğer adayım ise Boluspor.  Play-Off oynamak, o strese girmek istemiyoruz. Bu yüzden bir ya da ikiden çıkıp hedefimiz olan şampiyonluğa odaklanarak bize inanan insanları mutlu etmek istiyoruz.

Şampiyonluk yolunda başrol oynamak istiyorum

Geçen sezonu 3 gol 8 asist ile bitirmiştim. Bu sezon devre arasına kadar 3 gol 5 asist yaptım. Bir bek oyuncusu olarak önemli bir istatistik bu. Takıma ne kadar katkı sağlarsa insanın özgüveni de o kadar artıyor. Tabii şehrin size olan sevgisi de artmış oluyor. En önemlisi de kendi özgüveniniz arttığı zaman takımınızı daha fazla sahiplenebiliyorsunuz. Bu anlamda ilk yarı benim için çok iyi geçti ve umarım ikinci yarıda da takımıma olan katkım daha fazla olur. Şampiyonluk yolunda başrol oynamak istiyorum.

Şampiyonluk sevincine birlikte kavuşalım

Takımda arkadaşlık anlamında bir kopukluk olmuştu. Ama İbrahim Hocadan sonra bir toparlanma oldu. Takımda kaptan olan arkadaşlarımızın biraz taşın altına elini sokması gerekiyordu. Bunu da gerçekten yaptılar ve şu anda takımda çok iyi bir ortam var. İnşallah bu ortam bozulmaz ve biz de hedeflediğimiz noktaya ulaşırız.

Taraftarımızın hem sokakta, hem maçlarda bana özel bir ilgisi var. Çok teşekkür ediyorum onlara ve layık olmaya, elimden ne gelirse fazlasını yapmaya çalışıyorum.  Onların hedeflerine ben de katkıda bulunmak istiyorum. Umarım şampiyon oluruz ama bu yolda onların desteğine çok ihtiyacımız olacak. O desteği bizlere sağladıkları zaman onları çok mutlu edeceğimize inanıyorum. Lütfen tribünleri doldursunlar ve içeride oynayacağımız maçlarda bu sevince birlikte kavuşalım.