Bugün

Alaattin Onay ekranlara bomba gibi döndü

18 Ağustos 2021 - 21:59
TAKİP ETTAKİP ET
Rize’nin duayen spor yorumcusu Alaattin Onay, Tv53’de yaptığı dobra yorumlarla sezona bomba gibi girdi.

“Rize’nin Online Televizyonu” sloganıyla Youtube ve Facebook üzerinden yayın yapan Tv53 platformunda başlayan ve her Salı akşamı saat 21:00’de Rize spor camiasının duayen ismi Necati Dili ile Spor Yorumcusu Alaattin Onay’ın birlikte yer aldıkları “Sporun Dili” programı 3’üncü programıyla spor severlerle buluştu.

Yıllarca Kaçkar Tv’de yayınlanan Tele Kulis isimli spor programında Çaykur Rizespor’un nabzını tutan ve yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Alaattin Onay, yeni sezonda bu kez Sporun Dili programında dobra yorumlarıyla spor severlerin karşısına çıkıyor. Necati Dili’nin sorularına dobra cevaplar veren Onay, esprili yorumlarıyla dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Çaykur Rizespor’un sezonun ilk maçında Beşiktaş deplasmanında aldığı 3-0’lık mağlubiyeti yorumlayan Onay, alınan yeni transferleri, takımın ilk maçtaki performansını, Teknik Direktör Bülent Uygun’un maç sonu açıklamalarını ve Yeşil-Mavili ekibin transfer politikasını değerlendirdi.

Beşiktaş karşısında Yeşil-Mavili ekibin sahada hiçbir varlık gösteremediğini yorumunu yapan Onay’ın programda yaptığı dobra yorumlardan başlıklar şöyle;

-Teknik adamların birçoğunu yalan makinasına koy, makinanın sigortalarını attırırsın. Makine dayanamaz.

-Kadroyu kurarken yanlış planlama yaparsan bu günleri hazırlamış olursun. Sözleşmesi biten her futbolcuyu göndermek zorunda mısın? Giden 18 futbolcu içinde sana lazım olan hiç mi futbolcu yoktu, neden anlaşmadın? 18 futbolcu gitsin, 18 futbolcu alayım diyorsunuz ama almasını bilmiyorsunuz ki, her sene aynı hataları yapıyorsunuz.

-Maçın başlangıcında özellikle bu takımın inanılmaz zor günler yaşayacağını gördüm.15 dakikada çözdüm. Bu takım yanlış planlanmış. Bu takıma 4 tane katkı yapacak adam alınsa bile bu takım işi yine zor.

-Rizespor Türkiye’de oynayan yabancı futbolcu almaz. Her takım alıyor ama Rizespor almaz. Çünkü Türkiye’den yabancı futbolcu alırsa, onun fiyatı bellidir. Dışarıdan alınanın fiyatı belli değildir. Al 3’e, sat 23’e…

-Remy bu kadroda yok zaten. Daha ilk maç yine sakatlandı. Kaç hafta olmaz bilmiyoruz. 4. Hafta 15 dakika oynar sonra yine yok. 8’inci hafta yarım saat daha oynar sonra bir bakmışız 14 hafta olmuş. Oynadığı maç sayısı 3, toplam süre 115, lig bitti. Remy bu. Sen böyle bir santraforla yola çıkıyorsan yanlışı başında yapıyorsun.

-Bu takım ne kadar transfer yaparsa yapsın bu saatten sonra, bu takım yandı abi yandı… Bu kadroda fazlalık yok hepsi eksik.

-Maçın kırılma anı yoktu. Zaten her anı kırılmaydı. 90 dakika zaten kırıldık. Ne kırılma anı! 90 dakika adam kırdı bizi zaten.

-Rizespor’un şu kadrosunda Mithat olsaydı parmakla gösterilirdi. Mithat’ı siyaha boya, ismini de Mitahiyenye diye değiştir, sonra gel Rizespor’a 1 Milyon Euro’ya ver. Çocuğun ismi Mithat, rengi beyaz, olmadı, kaybetti çocuk. 

-Futbolda tabirler vardır, atanla tutanın iyi olacak. Ne bizim atanımız oldu, ne tutanımız. Bu takım nasıl atacak, nasıl tutacak. Atamıyoruz, tutamıyoruz, kolay gol yiyoruz, zor gol atıyoruz.

-Bizimkiler yanlış adam izlerler, mesela Celta Vigo’nun 10 numarası der, adam gider Celta Vigo diye başka bir takımın 10 numarasını izler. (Onay, bu yorumun ardından Ankara’da geçmiş yıllarda transfer edilmek istenen bir futbolcuya benzeyen butik işletmecisini, bir yöneticinin 2 gün bir otelde rehin tuttukları hikayesini anlatır.)

-Rizespor’da başkanlar değişir, yöneticiler değişir, teknik direktörler, futbolcular değişir. Değişmeyen tek bir şey vardır, kümede kalma mücadelesi. Bu hiçbir zaman değişmez. İstikrar burada işte…

-Ne demek Rize’ye futbolcu gelmiyor. Buraya futbolcu eğlenmeye gelmeyecek. Sen ciddi konuşursan futbolcuya değerini verirsen gelir.

-Rizespor stoper arıyor ya, 1 numaralı adayı Marcao olsun. Kerem’i tokatladı ya. Alsın onu hemen, tam bize göre adam. Belki yanlışlıkla bizim bir iki yöneticiyi de tokatlar beni niye aldın diye.

-Beşiktaş maçı 90 dakika değil de 900 dakika oynansaydı kaleye bir şut atardık.
-Umar Aminu’nun sakatlığı 1,5 yıl oldu. Dünyada en zor nakil, karaciğer naklidir. Karaciğer nakli olan bir adam 6 ay sonra hayata dönüyor. Bu nasıl bir sakatlıktır 1,5 yıldır hazır değil. O zaman gönder, buna diyeceksin ki Umar, sen git evine yat aşağıya kardeşim. Evin doğalgazlıysa doğalgazını aç…

-(Maç sonrası Teknik Direktör Bülent Uygun’un “Remy’nin sakatlığı nüksetti” açıklamasına karşılık); Allah Allah, Remy’nin sakatlanacağını rüyamda görsem inanmazdım. Bu kadar kuvvetli bir adam nasıl sakatlanır yahu.

-(Maç sonrası Teknik Direktör Bülent Uygun’un “Yönetim transfer konusunda geceli-gündüzlü çalışıyor” açıklamasına karşılık); Allah razı olsun gündüz yetmedi bir de gece çalışıyorlar. Gece futbolcuyu yataktan mı kaldırıyorlar anlaşmaya çalışmak için, ne ediyorlar? Evine mi gidiyorlar gece 02’de “kardeşim n’apıyorsun, yatıyor musun, biz geldik senle anlaşmaya” mı diyorlar? Helal olsun, geceli gündüzlü çalışmışlar ve Dabo ile Mendes’i almışlar Allah razı olsun. Dabo’yu almak için geceye gerek yok ki, bunu almak için sabah 9’da ararsın atlar gelir. Adam zaten evde bekliyor. Mendes geceli-gündüzlü çalışmanın eseri mi? Gündüz 1 saat ayırsan bu adamları alırsın zaten. İnsanları güldürmeyin, insanları aptal yerine koymayın.

-Altınordu’dan Yusuf Acer’i aldık. Altınordu Türk futboluna ünlü oyuncular kazandırıyor ya biz de Yusuf Acer’i aldık Türk futboluna kazandırmak için. Şimdi 3. Ligde oynuyor. Öyle bir kazandırdık onu ki, orada altındı, bizde pırlanta olacaktı ama elektrik kablosu diye verdik. Gençleri kullanmasını bilmiyoruz. Gelenlerin, alt yapıdan çıkanların farkında olmuyoruz, aldıklarımızı değerlendiremiyoruz.

-Aha yazın bir kenara… Demedi demeyin. 8. Haftayı geçmez. Bu saatten sonra kimi alırsa alsın. Rizespor’un işi bundan sonra böyle devam eder. Yapıyı yanlış kurmuşlar. Yani temelde yanlış çimento  ile yanlış demir kullandılar.